четверг, 26 октября 2023 г.

Математична гра з прищіпками "ЗАПАСИ ЇЖАЧКА"

    До теми "Осінь" підготувала для ваших діток нову математичну гру з прищіпками. 
    Якщо ви хочете допомогти дитині освоїти математичну лічбу, числа та цифри, розвинути мову, то гра допоможе вашій дитині зробити це. Ви можете не тільки розвинути мову та математичне мислення своєї дитини, але й його візуальне сприйняття, а також дрібну моторику. Гра називається Математична гра з прищіпками "Запаси їжачка".      
    Гра підходить як для маленьких дітей віком від 3 років, так і старше, тих, хто знайомиться з числами та цифрами.

Для гри вам потрібно: роздрукувати та вирізати їжачків, яблука, гриби, листя, цифри; Приготуйте прищіпки, прикріпіть осінні плоди та листя на них, а також цифри.
Правила гри: Візьміть картку з їжаками.
На першому етапі запропонуйте дитині порахувати кількість точок, зображених на картці, а потім прикріпити прищіпку з цифрою або прищіпки з осінніми плодами, що відповідають кількості точок.
На другому етапі запропонуйте дитині назвати цифру, зображену на картці з їжаком, а потім прикріпити прищіпки з числом осінніх плодів, що вказують на цю кількість.
На третьому етапі запропонуйте дитині назвати цифру, зображену на картці з їжаком, а потім прикріпити прищіпки з числами "сусідами".
І на четвертому етапі запропонуйте дитині назвати цифру, зображену на картці з їжаком, а потім прикріпити прищіпки з числами, сума яких дає це число (завдання для вивчення складу числа).

Щоб ускладнити завдання - запропонуйте виконати їх за обмежений час, наприклад, 15 секунд.

* Пограйте в мовленнєву гру "Назвіть один - багато". Наприклад, скажи мені - "Це один їжак (листок, гриб), а це багато їжаків (листків, грибів)".
"Це одне яблуко, а це багато яблук".
* Пограйте в мовну гру "Називаю та рахую кількість". Наприклад, запитайте - "Скільки грибів? Один гриб, два гриби, три ..., чотири ..." тощо.

Якщо вам цікаво працювати з дитиною в цьому напрямку, підписуйтесь на БЛОГ у формі нижче. 
Якщо ви вже отримуєте новини про матеріали на емейл, 
то підписуватись не треба! 
Отримувати нові матеріали на електронну пошту:
   Всі матеріали ви отримуєте БЕЗКОШТОВНО та можете завантажити!

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАСИЧЕНИХ ОСІННІХ ЗАНЯТЬ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ НА ФЕЙСБУК


P.S. Дана стаття та прикріплені до неї матеріали (в тому числі файли) авторські та призначені виключно для власного (особистого) використання, публікація на інших сайтах без згоди з автором ЗАБОРОНЕНА!  Всі права захищені.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...